Το παιδί και το κύμα – Το συγκλονιστικό βίντεο

Τhe child and the wave

Το παιδί και το κύμα – Το συγκλονιστικό βίντεο για τα προσφυγόπουλα στη θάλασσα

Το 2014 η Μεγάλη Βρετανία απέσυρε μια μεγάλη εκστρατεία αποκαλούμενη «Mare Nostrum» που ήταν αρμόδια για τη μείωση των πνιγμών στη Μεσόγειο.

Η ιδέα ήταν πως αν υπήρχε μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων στη θάλασσα, τότε λιγότεροι πρόσφυγες θα προσπαθούσαν εξ αρχής να διασχίσουν την αγριεμένη θάλασσα, λόγω φόβου. Μα φυσικά δε συνέβη αυτό. Απλά είχαμε περισσότερους νεκρούς.

Το 2015 γράφτηκε στην ιστορία της ανθρωπότητας ως η χρονιά με το ρεκόρ νεκρών προσφύγων με ρεκόρ νεκρών παιδιών ανάμεσα τους, καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, στην προσπάθεια αναζήτησης ενός καλύτερου μέλλοντος, ή πιο σωστά, ενός… μέλλοντος, ανήλθε στους 5.350, από αυτούς 3.770 μόνο στη Μεσόγειο!

Κάθε μέρα, δηλαδή, πέθαιναν κατά μέσο όρο περισσότεροι από 10 άνθρωποι.

Τι κάνουμε;

Οι «Γιατροί του κόσμου ανέβασαν ένα συγκλονιστικό βίντεο με τίτλο «Το Παιδί και το Κύμα» όπου διερωτούνται «Μέχρι πότε θα κρατάμε τα μάτια κλειστά;».

Γιατί το παιδί και το κύμα δεν έπρεπε να συναντηθούν ποτέ. Όχι κάτω από αυτές τις συνθήκες. Γιατί το παιδί σαν πεταμένο μπουκάλι κατέληξε σε μια παραλία.

Και αν αυτό το παιδί έχει κάποιο μήνυμα; Θα το διαβάσουμε άραγε ποτέ μας;

«Άραγε ζητείται πραγματικά η ελπίδα ή καταζητείται;» αναρωτιούνται οι Γιατροί του κόσμου και τονίζουν πως «Ζητείται άμεση παρέμβαση». Όχι από κάποιον συγκεκριμένα… Όπου υπάρχουν άνθρωποι…

Δείτε το βίντεο. Είναι πραγματικά συγκλονιστικό. (Ενεργοποιήστε τον ήχο, υπάρχει περιγραφή στα Ελληνικά)

(Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του άρθρου χωρίς άδεια) 

Η σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα! 

Σας περιμένουμε και στην κλειστή ομάδα μας “Δεν είμαι τέλεια μαμά” για να γίνουμε μια όμορφη παρέα

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

RECENT POSTS
FOLLOW ME ON