Λαχταριστό μπισκοτογλυκό με γιαούρτι και ζελέ
Αν υπάρχει βασιλιάς καλοκαιρινού – δροσιστικού – απολαυστικού γλυκού με τις λιγότερες θερμίδες τότε σίγουρα είναι το μπισκοτογλυκό με γιαούρτι και ζελέ!
Και έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου μιας και μου θυμίζει τα καλοκαίρια στο εξοχικό μας όταν ήμουν και εγώ παιδί, που το έφτιαχνε η μαμά μου και το καταβροχθίζαμε μονομιάς!
Μερικές φορές δεν προλάβαινε η καημένη να φάει ούτε μισή κουταλιά!
Τρώγεται με μανία και είναι τόσο απλό και εύκολο!
Είναι σίγουρο ότι θα λατρέψεις και τη συνταγή και το γλυκάκι!
Υλικά για το λαχταριστό μπισκοτογλυκό με γιαούρτι και ζελέ:
2 φακελάκια ζελέ (κάθε συσκευασία περιέχει 2 φακέλους)
Μισό κιλό γιαούρτι (το έχουμε κάνει και με πλήρες και με 2% λιπαρά. Σαφώς η γεύση είναι πιο πλούσια με το πλήρες αλλά και το ελαφρύ είναι εξίσου καλό!)
Μισό πακέτο μπισκότα πτι μπερ
Σημείωση: Η παλιά συνταγή της μαμάς μου ήθελε και 150 γρ βιτάμ -σε θερμοκρασία δωματίου- που το έβαζε στο γιαούρτι. Όμως στα πλαίσια μιας πιο υγιεινής διατροφής το έχω βγάλει και το αποτέλεσμα είναι εξίσου φανταστικό.
Αν όμως εσύ θέλεις, μπορείς να το δοκιμάσεις και με την εκδοχή του βιτάμ.

Εκτέλεση:
Σε ένα μέτριο ταψάκι ή τάπερ – καλύτερα σε ορθογώνιο σχήμα, βάζουμε μια ή δυο στρώσεις μπισκότα (προτιμώ δύο 🙂 ).
Πρώτα ετοιμάζουμε σε ένα μπολ το ένα φακελάκι ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες και το αφήνουμε στην άκρη λίγη ώρα για να κρυώσει.
Για να κάνουμε την κρέμα:
Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ (αν επιλέξεις να το κάνεις με το βιτάμ, απλά το προσθέτεις αυτή τη στιγμή και ανακατεύεις να ενωθούν τα 2 υλικά.) Έπειτα ρίχνουμε μέσα απαλά το ζελέ και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί. Σε αυτή τη φάση θα γίνει νερουλό, μην τρομάξεις έτσι πρέπει να είναι, θα πήξει αργότερα.
Tip για να γίνει σωστά το μπισκοτογλυκό μας:
Σε αυτή τη φάση βάζουμε λίγο από το μείγμα της κρέμας (όσο είναι νερουλή) στα μπισκότα, ίσα ίσα να τα σκεπάσει και το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει. Αυτό το κάνουμε για να διατηρήσουμε τα μπισκότα στον πάτο του ταψιού.
Γιατί;
Γιατί αν βάλουμε όλο το μείγμα μονομιάς θα ανέβουν επάνω και θα κολυμπάνε. Το βάζουμε στο ψυγείο και περιμένουμε να πήξει περίπου για μισή ώρα. (το ελέγχεις και εσύ πόση ώρα θα χρειαστεί)
Έπειτα το βγάζουμε από το ψυγείο και βάζουμε το υπόλοιπο μείγμα κρέμας. Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο να πήξει καλά, όση ώρα χρειαστεί για να σφίξει.
Αμέσως μετά ετοιμάζουμε το δεύτερο φακελάκι ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του και το αφήνουμε να περιμένει στο μπολ για να κρυώσει.
Τέλος, μόλις η κρέμα πήξει βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και ρίχνουμε το υγρό ζελέ από πάνω με προσοχή. Δυο πράγματα να προσέξεις εδώ!
Να έχει πήξει καλά η κρέμα!
και επίσης
να ρίξεις το υγρό ζελέ προσεκτικά για να μη σου κάνει λακκούβες η κρέμα. Ίσως μια κουτάλα σε βοηθήσει, όπως και εμένα.
Το βάζεις τελευταία φορά στο ψυγείο και περιμένεις να πήξει το ζελέ.
Αυτό ήταν! Το πιο καλοκαιρινό λαχταριστό μπισκοτογλυκό με γιαούρτι και ζελέ, με τις λιγότερες θερμίδες είναι έτοιμο να σας δροσίσει οικογενειακώς!
Και φυσικά σου έχω και άλλες προτάσεις για δροσιστικές καλοκαιρινές συνταγές!
Η “Σπιτική λεμονάδα – Η τέλεια συνταγή” θα σας δροσίσει όλους και θα την αγαπήστε μικροί μεγάλοι! Είναι δροσιστική, ξεδιψαστική, χωνευτική, και πολύ ευεργετική για την υγεία μας. Οι ιδιότητες του λεμονιού είναι γνωστές για τα οφέλη του στο σώμα μας!
Καλό για το στομάχι, για το δέρμα, για την απώλεια βάρους, λειτουργεί ακόμα και ως «καθαριστής» αίματος!
Η δική μου λεμονάδα διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες, γιατί πρόκειται για ατομικές σπιτικές λεμονάδες, φρεσκοστυμμένου λεμονιού της στιγμής. Έτσι την έχετε πάντα φρέσκια!
Αλλά και η “Βελούδινη μους λεμόνι με τριμμένο μπισκότο” θα γίνει η αγαπημένη σου! Γιατί είναι γλυκιά όσο πρέπει, είναι ελαφριά και απίστευτα εύκολη, οπότε την φτιάχνω συχνά. Bonus το γεγονός ότι έχει λίγες θερμίδες (σου λέω μέσα στο άρθρο ακριβώς πόσες).
Λίζα
Είναι ωραίο να μοιραζόμαστε. Κοινοποίησε αυτή τη λαχταριστή συνταγή για να τη μάθουν και άλλοι. Όμως ΔΕΝ επιτρέπεται η αντιγραφή της χωρίς άδεια ©
Ακολούθησε μας αν θέλεις επίσης και στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!
11 Comments
Θα το δοκιμάσω σίγουρα με την πρώτη ευκαιρία!!!
Δεν το ξέρω αυτό το γλυκό! Πως μου ξέφυγε εμένα απορώ!!! Θα το κάνω άμεσα!
Είναι απίστευτο γλυκό κορίτσια μου και αν εξαιρέσεις το χρόνο που περιμένεις για να πήξει (όπου οκ δεν κουραζόμαστε να περιμένουμε, απλά ανυπομονούμε! 🙂 ) είναι τόσο εύκολο! Να το κάνετε!
Δεν αγαπώ καθόλου το ζελέ, έχω αδυναμία όμως στα μπισκότα,
άρα σίγουρα θα μπορούσα να δοκίμαζα μια συνταγή με αυτά 🙂
Καλησπερούδια και φιλιά και καλό φθινόπωρο, με νοστιμιές 😉
Η νοστιμιά είναι στο συνδυασμό των γεύσεων, οπότε άνετα μπορείς να το δοκιμάσεις.
Καλό φθινόπωρο να έχουμε Πέτρα μου!!!
Πολύ ωραίο γλυκό και δροσερό! το φτιάχνω συχνά!
Το γιαούρτι είναι απλό όχι στραγγιστο;
Αντί για βιτάμ, θα μπορούσαμε να ρίξουμε βούτυρο γάλακτος ;
Ναι φυσικά Ελπίδα, ίσως σε ακόμη μικρότερη ποσότητα για να μην είναι πολύ έντονη η γεύση του.
Δε το έχω ξαναδεί σε αυτή την έκδοση με το ζελε!
Άραγε πως θα ήταν αν αντί για πτιμπερ έβαζα τύπου digestive;
Θα τη δοκιμάσω σίγουρα πάντως!
Μμμ ωραία ιδέα Δέσποινα! Βεβαίως να το δοκιμάσεις και να μας πεις εντυπώσεις! 🙂