Μητέρα προσφέρει δωρεάν δωμάτια σε φοιτητές
Όποιος έχει έρθει αντιμέτωπος με την αδικαιολόγητη και τεχνητή κρίση της στέγασης που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, μπορεί να καταλάβει πόσο σημαντική είναι αυτή η κίνηση που θα διαβάσεις παρακάτω.
Η Ελευθερία Γρηγοράκη, εκπαιδευτικός από το Ρέθυμνο και μητέρα δύο παιδιών, προχώρησε σε μια υπέροχη κίνηση ανθρωπιάς αλληλεγγύης και ενσυναίσθησης. Όλα αυτά λείπουν τόσο πολύ στις μέρες μας.
Η εκπαιδευτικός από το Ρέθυμνο, προσφέρει αφιλοκερδώς δωμάτιο στο ίδιο της το σπίτι για φοιτητές που αδυνατούν να βρουν μέρος για να μείνουν.
Όπως είναι γνωστό οι τιμές των ενοικίων έχουν απογειωθεί και το πρόβλημα στέγασης έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Το πρόβλημα το βιώνουν ήδη εδώ και καιρό χιλιάδες οικογένειες που δεν βρίσκουν ένα κατοικήσιμο σπίτι για να ζήσουν αξιοπρεπώς, χωρίς να χρειάζεται να δώσουν παραπάνω από 1 μισθό μόνο για ενοίκιο.
Αλλά το ίδιο πρόβλημα βιώνουν και οι φοιτητές, με την είσοδο τους σε Πανεπιστήμιο εκτός τόπου μόνιμης κατοικίας να κάνει τη διαβίωση τους πολύ δύσκολη έως και αδύνατη σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.
Στην ίδια μοίρα βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες νεοδιόριστοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που αναγκάζονται να είναι χορηγοί του εαυτού τους όταν η πρόσληψη αφορά περιοχές μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους.
Εδώ και πολύ καιρό υπάρχουν ομάδες που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στη πολιτεία για την κατάσταση που υπάρχει και που έρχεται με την κρίση στέγασης, είναι κάτι που θα επηρεάσει όλους. Και αυτούς που έχουν σπίτι φυσικά εκείνους που δεν έχουν.
Δυστυχώς δεν ακούει κανείς και δεν φαίνεται να υπάρχει ελπίδα όσο τα πράγματα είναι όπως στο σήμερα.
Υπάρχει, ωστόσο, από τους απλούς ανθρώπους προσφορά που μπορεί να μη λύνει το πρόβλημα για τους χιλιάδες που έχουν ανάγκη, όμως φανερώνει το μεγαλείο της ψυχής κάποιων συνανθρώπων μας.
Μητέρα προσφέρει δωρεάν δωμάτια σε φοιτητές λόγω παράλογων ενοικίων
Φωτεινό παράδειγμα η Ελευθερία Γρηγοράκη, μια εκπαιδευτικός που κατοικεί στο Ρέθυμνο, που παραχωρεί το ένα από τα δωμάτια των παιδιών της για να προσφέρει έστω προσωρινά μια στέγη για τους φοιτητές που μόλις τώρα προσπαθούν να κάνουν το πρώτο τους βήμα και έρχονται αντιμέτωποι με τις τεράστιες, αδικαιολόγητες και σε κάποιες περιπτώσεις ανήθικες τιμές των ενοικίων.
Υπάρχουν μάλιστα καταγγελίες που ιδιοκτήτες που βλέποντας τους απεγνωσμένους γονείς των φοιτητών, τους ζητούν εκτός από τα εξωπραγματικά ενοίκια, προπληρωμή ενοικίων 6 μηνών ή ενός έτους τουλάχιστον, προκειμένου να τους νοικιάσουν το σπίτι.
Η δημοσίευση της είναι μια αχτίδα ελπίδας για όσους αναζητούμε την ενσυναίσθηση.
“Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ !!! Γονείς, φοιτητές ψάχνουν απεγνωσμένα μια τρύπα να μείνουν, να σπουδάσουν χωρίς να “πουλήσουν το νεφρό τους”.
Δείξτε λίγη ανθρωπιά !!!
Επειδή ντρέπομαι να λέω πως κατάγομαι από την πόλη των γραμμάτων, έχω κενά τα δωμάτια των 2 παιδιών μου. Διαθέτω το ένα , φυσικά αφιλοκερδώς όσο διάστημα έχουν ανάγκη.”
Διάβασε επίσης το άρθρο “Η ζωή είναι πολύ ακριβή πια για μια οικογένεια” όπου περιγράφει την καθημερινότητα πολλών από εμάς. Δε φταις εσύ, δε φταίμε εμείς. Η ζωή είναι πολύ ακριβή πια για μια οικογένεια (και όχι μόνο φυσικά). Και ΔΕΝ φταίει το ότι εσύ, εγώ και όλοι μας δεν ξέρουμε να κάνουμε οικονομία.
“Σου λένε τα κανάλια να βγάζεις τις συσκευές από την πρίζα, να παραλείπεις το πρωινό, να μαζευτείς, αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν φέρνει οικονομία. Φαίνεται ότι το πρόβλημα ΔΕΝ είναι ότι δεν ξέρεις να κάνεις οικονομία.
Και τότε βγαίνει το μικρό σου από το μπάνιο τουρτουρίζοντας και σου φωνάζει «Μαμά, δεν έχει ζεστό νερό!». Σου ανεβαίνει η πίεση, κοκκινίζεις, μια φλέβα ξεπροβάλει στο μέτωπο και βγάζεις ένα ουρλιαχτό τόσο δυνατό που πόνεσαν τα πνευμόνια σου.”
Συνέχισε την ανάγνωση στο άρθρο.
Λίζα
Είναι ωραίο να μοιραζόμαστε. Κοινοποίησε αυτό το άρθρο για να το διαβάσουν και άλλοι. Όμως ΔΕΝ επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια ©
Ακολούθησε μας αν θέλεις επίσης και στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!