Το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου και το σωστό δέσιμο έσωσε τη ζωή του μωρού μου

Το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου και το σωστό δέσιμο έσωσε τη ζωή του μωρού μου

Το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου και το σωστό δέσιμο έσωσε τη ζωή του μωρού μου

Αυτό που θα διαβάσεις είναι μια αληθινή ιστορία σύγκρουσης δύο αυτοκινήτων που μέσα υπήρχε ένα μωρό. Ευτυχώς… με την καλύτερη κατάληξη.

Ο λόγος όμως που η κατάληξη ήταν ευτυχής, είναι επειδή η μητέρα του μωρού επέμεινε στο σωστό τρόπο δεσίματος του μωρού!

Η Mary Rebecca είχε κάνει τότε ένα post μετά την περιπέτεια αυτή για να διαδώσει ένα ισχυρό μήνυμα! Μπορεί να έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε, αλλά χρειάζεται ακόμη και τώρα να ακουστεί!

Το να τοποθετείται το παιδί στο παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου δεν είναι αρκετό. Η σωστή τοποθέτηση του μωρού στο κάθισμα αυτοκινήτου είναι σημαντική. Ο σωστός τρόπος δεσίματος στο παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου σώζει ζωές.

Τι συνέβη

Εκείνη την ημέρα η Mary Rebecca επέστρεψε στη δουλειά της μετά από την άδεια μητρότητας. Ζήτησε από τον σύντροφο της να της στέλνει φωτογραφίες με το μωρό για να νιώθει καλύτερα. Έτσι και έκανε λοιπόν.

Της έστειλε μια φωτογραφία με το μωρό δεμένο στο κάθισμα αυτοκινήτου λίγο πριν ξεκινήσουν για τις εξωτερικές δουλειές με το αμάξι.

Η μαμά αμέσως παρατήρησε ότι το μωρό τους δεν ήταν σωστά δεμένο και τοποθετημένο στο rear facing κάθισμα. Οπότε αμέσως έδωσε οδηγίες στον μπαμπά για τον σωστό τρόπο δεσίματος.

«Τα κλιπ της ζώνης είναι αρκετά χαμηλά – πρέπει να είναι στο ύψος του στήθους – και οι ζώνες δεν είναι αρκετά σφιχτά δεμένες.»

Αυτή η μαγική παρατήρηση και το γεγονός ότι ο μπαμπάς διόρθωσε τον τρόπο δεσίματος σύμφωνα με τη μαμά, έσωσε τη ζωή του μωρού τους.

Το post της μαμάς

«Ξέρω τον άντρα μου. Σίγουρα γέλασε μόλις είδε την παρατήρηση μου και αναστέναξε πριν διορθώσει το δέσιμο στο κάθισμα αυτοκινήτου. Ίσως σκέφτηκε «λεπτομέρειες».

15 λεπτά αργότερα με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι είχαν ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο. Ότι ήταν και οι δύο καλά στην υγεία τους αλλά το αυτοκίνητο καταστράφηκε.

Οδηγούσε κανονικά στην πορεία του όταν ξαφνικά εμφανίστηκε μπροστά του ένα άλλο αμάξι που ήθελε να στρίψει την τελευταία στιγμή. Δεν είχε αρκετό χρόνο να αντιδράσει, πάτησε φρένο αλλά δεν ήταν αρκετό. Θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα. Τελικά προσέκρουσε στην μπροστινή πόρτα του άλλου οχήματος.

Το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου και το σωστό δέσιμο έσωσε τη ζωή του μωρού μου

Το μωρό μου ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΑΝ από τη σύγκρουση. Ήταν δεμένος σωστά και αυτό του επέτρεψε να συνεχίσει τον ύπνο του. Ο άντρας μου δεν τα πήγε τόσο καλά. Η σύγκρουση τον άφησε με το πόδι του σπασμένο σε τρία σημεία και τρία εξαρθρωμένα δάχτυλα.

Το αυτοκίνητο από την άλλη όντως καταστράφηκε. Αλλά τα αγόρια μου είναι καλά και αυτό είναι που με νοιάζει.

Να ξέρετεΌλα τα βρέφη πρέπει να κάθονται σε ανάποδο κάθισμα αυτοκινήτου, στο πίσω κάθισμα, για όσο περισσότερο γίνεται. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, το λιγότερο μέχρι την ηλικία των δύο ετών!

(Και πολύ περισσότερο θα λέγαμε εμείς. Διαβάστε περισσότερα για το σκανδιναβικό μοντέλο που υιοθετούμε με rear facing κάθισμα και μετά τα 4 έτη  “Γιατί να διαλέξω rear facing κάθισμα αυτοκινήτου;”)

Να δένονται με τις ζώνες πέντε σημείων σφιχτά και σωστά. Το κλιπ της ζώνης να είναι στο ύψος του στήθους και όχι πιο χαμηλά.“Είναι ένα από τα 7 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γονείς σχετικά με το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου. Μην αμελήσεις να διαβάσεις για αυτό και τα υπόλοιπα για να μπορέσεις να τα διορθώσεις. Διάβασε στο άρθρο.

Δεν μπορώ καν να φανταστώ πόσο διαφορετικό θα μπορούσε να ήταν το αποτέλεσμα αν ο σύζυγος μου δεν έδενε σωστά τον μικρό μας. Πιστεύω πραγματικά ότι ο λόγος που η οικογένειά μου είναι αυτή τη στιγμή στο σπίτι είναι εξαιτίας της ενοχλητικής γκρινιάρικης φωνής μου που ασχολείται με «λεπτομέρειες».

Το κάθισμα πετιέται μετά από σύγκρουση

Το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου το είχαμε μόλις τρεις μήνες. Και θα πεταχτεί, όπως και κάθε κάθισμα που εμπλέκεται σε μέτριο ή σοβαρό ατύχημα σύμφωνα με την NHTSA (Εθνική Υπηρεσία Κυκλοφορίας και Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων).Ποια είναι τα 5 κριτήρια σύμφωνα με την NHTSA που πρέπει να πληρούνται για να θεωρηθεί μια σύγκρουση λιγότερο σημαντική ώστε να μη χρειάζεται αντικατάσταση του καθίσματος; Διάβασε τα στο άρθρο“Είναι ασφαλές να αγοράσω μεταχειρισμένο κάθισμα αυτοκινήτου για το παιδί μου;”

Αλλά είμαι τόσο μα τόσο χαρούμενη που θα αγοράσουμε καινούργιο κάθισμα στο μωρό μας και ας είναι ακριβό. ΚΑΝΕΝΑ κάθισμα δεν είναι πιο ακριβό από το μωρό μου!

Μερικές ακόμη συμβουλές

Κάθε κάθισμα έχει το δικό του εγχειρίδιο χρήσης. Μην το αμελείτε. Διαβάστε το και ακολουθήστε τις οδηγίες. Υπήρχαν πολλά πράγματα που δε γνώριζα μέχρι που το διάβασα!

Προσοχή με τα έξτρα εξαρτήματα που αγοράζετε για το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου. Δεν πρέπει ποτέ να προσθέσετε στο κάθισμα οτιδήποτε δεν είναι ειδικά κατασκευασμένο από τον κατασκευαστή. Όπως αυτά τα χαριτωμένα μαξιλαράκια που μπαίνουν στους ιμάντες. Μπορεί να είναι επικίνδυνα και να επιτρέψουν στο μωρό να γλιστρήσει από τη θέση του. Το ίδιο ισχύει και με τα μπουφάν και τις κουβερτούλες.

Αν πρέπει να πετάξετε το κάθισμα βεβαιωθείτε ότι θα το καταστρέψετε πριν. Σκίστε λουριά, πάρτε ένα ψαλίδι και καταστρέψτε το. Μπορεί κάποιος να το βρει και να θέλει να το χρησιμοποιήσει ή να το πουλήσει. Είναι επικίνδυνο! (Το δικό μας το δωρίσαμε στο μαιευτήριο της περιοχής μας σαν δείγμα. Για να δείχνουν στους νέους γονείς πώς να δένουν σωστά τα μωρά πριν φύγουν από εκεί. Όχι για να το χρησιμοποιούν εν κινήσει.)»

Η ιστορία που διάβασες είχε ευτυχή κατάληξη χάρη στην σωστή ενημέρωση της μαμάς. Διάβασε περισσότερα άρθρα σχετικά με την παιδική ασφάλεια στο αυτοκίνητο στην κατηγορία μας Παιδί και αυτοκίνητο

Λίζα

(Είναι ωραίο να μοιραζόμαστε. Κοινοποίησε αυτό το άρθρο για να το διαβάσουν και άλλοι γονείς. Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή του χωρίς άδεια)

Ακολουθήστε μας αν θέλετε επίσης και στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

RECENT POSTS
FOLLOW ME ON