Ζουμερή σοκολατόπιτα χωρίς φούρνο – με θεϊκό γλάσο!

Ζουμερή σοκολατόπιτα χωρίς φούρνο – με θεϊκό γλάσο!

Ζουμερή σοκολατόπιτα χωρίς φούρνο – με θεϊκό γλάσο!

Δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για αυτήν τη δημιουργία!

Είναι μια έκρηξη σοκολατένιας γεύσης που παρόμοια της δεν έχω ξαναματαγευτεί!

Αν είσαι λάτρης της σοκολάτας αυτή τη σοκολατόπιτα πρέπει να τη δοκιμάσεις!

Και το ατού της; Δε χρειάζεσαι καν φούρνο αλλά… κατσαρόλα! Ναι καλά κατάλαβες. Το σοκολατένιο κέικ μας θα γίνει με τη μέθοδο μπεν μαρί. Χρήσιμο ειδικά στις μέρες μας ε; Ναι!

Αν όμως θέλεις σοκολατόπιτα φούρνου κό-λα-ση τότε θα κάνεις μόνο αυτήν “Σοκολατόπιτα η κολασμένη”

Πως θα το κάνεις:

Η συνταγή για το μείγμα δεν είναι άλλη από την κλασική συνταγή μου για το κέικ τεσσάρων χρήσεων! Χωρίς γάλα και αυγά!

Το προσάρμοσα στη δόση για ένα σκεύος με διάμετρο 18 εκατοστά.

Στερεά υλικά

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

5 κουταλιές της σούπας κακάο

1 πρέζα αλάτι

1 κουταλάκι σόδα

1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

Υγρά υλικά

1 κούπα ζάχαρη

½ κούπα σπορέλαιο

1 κούπα νερό βρύσης

2 κουταλιές της σούπας ξύδι

1 βανίλια

Εκτέλεση:

Χτύπα καλά το λάδι με τη ζάχαρη και το νερό. Πρόσθεσε το ξύδι και τη βανίλια. Χτύπα το καλά μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.

Ανακάτεψε σε ξεχωριστό μπολ το αλεύρι με τη σόδα και το μπέικιν, το αλάτι και το κακάο.

Πρόσθεσέ το στα υπόλοιπα υλικά και συνέχισε να χτυπάς μέχρι να γίνει το μείγμα.

Επέλεξε ένα οποιοδήποτε σκεύος που χωράει στην κατσαρόλα (όχι πλαστικό). Τοποθέτησε λαδόκολλα πριν προσθέσεις το μείγμα. Σκέπασε το σκεύος με λίγο αλουμινόχαρτο.



Βάλε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά (ανάλογα τη κουζίνα σου, εγώ το βάζω στο 5) με νερό να καλύπτει το 1/3 της. Βάλε το σκεύος μέσα αλά μπεν μαρί και κλείσε το με καπάκι. Το αφήνεις για 55 λεπτά.

Σημείωση: Αυτό το άρθρο το είχα κάνει προ κρίσης, στο σήμερα επιλέγουμε να κάνουμε αυτή τη συνταγή και λόγω οικονομίας εκτός από τη νοστιμιά αυτής της σοκολατόπιτας. Πρέπει να σου πω λοιπόν και το εξής, αν έχεις ήδη γκαζιέρα μπορείς να δοκιμάσεις και εκεί! Άφησε το σε χαμηλή φωτιά, απλά θα πάρει περισσότερη ώρα για να γίνει. Φίλοι που το έχουν δοκιμάσει στο γκάζι λένε ότι γίνεται το ίδιο νόστιμο.

Όχι, δεν είναι νορμάλ να τρέμουμε να ανάψουμε το φούρνο ή να κάψουμε ρεύμα. Σε καμία περίπτωση. Άλλο να είναι επιλογή μας και άλλο να το κάνουμε από φόβο. Όμως μέχρι να βρεθεί μια πιο σωστή λύση για την ακρίβεια που μας ταλαιπωρεί, το γκάζι θα βοηθήσει κάπως.  

Όταν γίνει θα φουσκώσει τέλεια! Αφαίρεσε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο να μην πέσει νερό. Άφησε το να κρυώσει μισή ώρα με 40 λεπτά για να μην «σκάσει» μόλις το βγάλεις από το σκεύος.

σοκολατόπιτα χωρίς φούρνο

Το γλάσο για τη σοκολατόπιτα:

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε ένα ένα τα εξής υλικά.

1 κούπα γάλα

½ κούπα ζάχαρη

1/3 κούπας κακάο

2 κοφτές κουταλιές αλεύρι



Ανακατεύουμε συνεχώς με αυγοδάρτη. Μόλις το δεις να αρχίσει να πήζει αποσύρεις από τη φωτιά και βάζεις και 2 κουταλάκια βούτυρο. Συνεχίζεις το ανακάτεμα και το αφήνεις να κρυώσει.

Ζουμερή σοκολατόπιτα χωρίς φούρνο – με θεϊκό γλάσο!

Η γεύση του είναι απίστευτη! Είναι σούπερ σοκολατένιο-ζουμερό παντού!

Ζουμερή σοκολατόπιτα χωρίς φούρνο – με θεϊκό γλάσο!

Καλή σοκολατοόρεξη!!!

Λίζα

(Είναι ωραίο να μοιραζόμαστε. Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο. Όμως δεν επιτρέπεται η αντιγραφή της συνταγής και των φωτογραφιών χωρίς άδεια)

Ακολουθήστε μας αν θέλετε επίσης και στις σελίδες μας στο facebook και στο Instagram!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

RECENT POSTS

You May Also Like